SPRAWDŹ NASZE MENU - 27 PRZYJEMNOŚCI DO WYBORU
Najbardziej unerwioną częścią penisa jest główka, czyli używając fachowej terminologii – żołądź, szczególnie jej części: szyjka żołędzi (skraj główki, tuż przy trzonie penisa, odsłaniany po ściągnięciu napletka), a także wędzidełko napletkowe. Obejmująca 21 modeli seria masturbatorów TENGA Egg powstała z myślą o stymulacji żołędzi penisa. Seria podzielona jest na trzy linie z zewnątrz wyglądają bardzo podobnie. Każdy z masturbatorów zamknięty jest w opakowaniu o kształcie jajka, a zewnętrznie odróżnia je od siebie tylko kolor loga serii i wzór na opakowaniu. Prawdziwa różnica tkwi wewnątrz – żeby ją dostrzec trzeba jajko „rozbić”, czyli rozpakować z folii i otworzyć „skorupkę”. W środku znajduje bardzo elastyczne, elastomerowe „białko”, którego wewnętrzna strona pokryta jest wypustkami, guzkami i frezami w kształcie innym dla każdego z rodzajów jajka. Żółtka w środku tego jajka nie ma, bo żółtkiem ma być główka (żołądź) męskiego penisa. Elastomerowa powłoka otacza główkę penisa niczym białko jajka otacza żółtko.
Przy każdym ruchu ręki wewnętrzne frezy przesuwają się po delikatnej i wrażliwej powierzchni żołędzi zapewniając intensywną stymulację. Jej siłę każdy użytkownik może dobrać, wybierając swoje ulubione jajko albo kilka jajek. Wystarczy wypróbować jak działają różne faktury wewnętrzne, kształty frezów i twardości w różnych jajkach, a potem zdecydować, której jest „moim ulubionym”.
Ze względu na stopień twardości/miękkości masturbatory Tenga Egg dzielą się na dwie grupy:
1. Tenga Egg Standard. Obejmuje dwie serie jajek: New Standard i Wonder, wykonanych z miękkiego, delikatnego elastomeru. Ich wewnętrzna rzeźba wykonana jest w sposób zapewniający intensywne ale delikatne stymulowanie żołędzi. Krawędzie frezów wewnętrznych są łagodne.
2. Tenga Egg Stronger. Obejmuje serię Hard Boiled (czyli „gotowane na twardo”). Jajka w tej serii wykonane zostały z elastomeru o podwyższonej twardości, zapewniającego silniejsze odczuwanie doznań w czasie masturbacji. Wewnętrzne frezy są grubsze i twardsze, mają też wyraźniej zaznaczone krawędzie.